Holla Roses - Duurzaamheid

Over ons

Ons verhaal

Onze geschiedenis

Passie voor het telen van rozen is Paul en Marc Holla met de paplepel in gegoten door hun vader Peter. Als jonge jongens liepen zij al met hun vader dagelijks door de kas. Vanaf 1986 in Nederland en vanaf 2005 in Ethiopië. Sinds 2015 staan Paul en Marc als de 2e generatie aan het roer van het familiebedrijf.

Onze kwekerij is gelegen aan Lake Ziway, circa 160 km ten zuiden van de hoofdstad Addis Abeba. De kwekerij heeft een oppervlakte van 42 hectare en maakt onderdeel uit van een groep kwekerijen met een totale oppervlakte van meer dan 400 hectare.

Door de toegenomen werkgelegenheid en daarbij behorende sociale voorzieningen is de bevolking in het dorp Ziway sinds 2005 meer dan verdubbeld.

De visie van Holla Roses

Wij geloven in een sociaal maatschappelijk verantwoorde en klimaat neutrale roos uit Ethiopië. Dit uit zich door de manier waarop wij rozen telen. Zo maken wij in Ethiopië alleen gebruik van hernieuwbare energiebronnen, beperken wij het gebruik van chemicaliën door integraal pest management toe te passen, hebben wij wetlands om water te zuiveren en te hergebruiken én gebruiken wij druppelirrigatie om het waterverbruik te beperken. Ook hebben wij een afvalmanagement systeem om ons afval te minimaliseren of te hergebruiken.

Wij stellen het belang van een duurzame en sociaal aanvaardbare productie van rozen voorop. Telen van rozen, zeker in een land als Ethiopië, betekent ook zorg dragen voor de lokale gemeenschap. Met onder andere een school voor kinderen van haar medewerkers, een ziekenhuis en een sportaccommodatie is de sociaal verantwoorde basis gelegd.

Dit is waar we voor staan

Wij zijn Holla Roses

Wij zijn betrouwbaar

Wij zijn eerlijk, integer en betrouwbaar in ons handelen. Dat betekent voor ons dat we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen, afspraak is afspraak, elke klant heeft een vast aanspreekpunt. Onze medewerkers zijn open, eerlijk en respectvol zowel richting de klant als richting elkaar. Zo werken wij aan duurzame relaties met onze klanten.

Wij leveren kwaliteit

Wij willen het beste halen uit onszelf en elkaar. Met onze kennis en ervaring zoeken wij altijd naar manieren om te innoveren en de houdbaarheid en kwaliteit van onze rozen nog verder te verbeteren.

Wij leveren maatwerk

Wij stemmen de levering van onze rozen nauwkeurig af op de specifieke wensen van onze klanten. Maatwerk is het uitgangspunt van al onze klantrelaties.

Een duurzame teelt zit in ons DNA

Wij zetten die extra stap. Voldoen aan alle wet- en regelgeving en duurzaamheids-certificeringen is één, maar wij gaan verder. Duurzaam telen is een weg van vallen en opstaan, maar voor ons vanzelfsprekend.

Wij bieden een breed assortiment

Met passie, zorgvuldigheid en oog voor de markt biedt Holla Roses een breed assortiment met meerdere variëteiten en kleuren ‘single’ en ‘spray’ rozen.

Meet the team

We would like to introduce you to our team!

Marc Holla

Job Description

Paul Holla

Job Description

Chantal van Harten

Job Description

Test Naam 1

Job Description

Test Naam 2

Job Description

Een kijkje achter de schermen

Onze kwekerij

Wij stellen op nauwkeurige wijze het assortiment voor de groothandel en retail samen. Wij houden daarbij de markt goed in de gaten en springen in op nieuwe trends. Regelmatig testen wij met nieuwe soorten.

Bij de juiste lengte en genoeg knopvorming knippen wij de rozen. In de sorteerruimtes sorteren wij de rozen op basis van lengte en knopgrootte. Indien nodig en conform de specificaties van de klant, snijden wij de rozen tot de juiste lengte. Vervolgens bundelen wij de rozen en wikkelen wij ze in de gewenste hoezen. Na het voorzien van beschermingspapier voor de reis, zetten wij de rozen op water in de koelcel met voeding.

In de koelcel pakken wij de rozen in dozen. Na het verpakken in dozen zijn de rozen klaar voor transport. Dezelfde dag rijdt de vrachtwagen de rozen naar het vliegveld in Addis Ababa.